Mexikansk fiesta!

Få folkslag i världen är lika bra på att ställa till med matfester som mexikanerna. Här blandas härligt smakrika rätter med färgrika dekorationer och livlig musik. En mexikansk fiesta är med andra ord ett riktigt bra tema om du vill ordna ett roligt middagsparty för dina vänner.

mexikansk fiesta

Mat

Tråkigt nog är de allra flesta svenskar inte alltför bevandrade i det mexikanska köket, trots att många med glädje dukar upp till tacokväll åtminstone varannan helg. Mexikos matkultur har dock enormt mycket mer att erbjuda och steget ifrån den vanliga tacokvällen är faktiskt inte alls skrämmande långt, vilket borde vara grund nog för att fler utav er ska våga testa nya smaker.

Dryck

Rent dryckesmässigt rekommenderar vi, för de med åldern inne, svalkande mexikansk öl och det kan även vara trevligt att bjuda på en bra tequila under kvällen. Håll dig borta ifrån flaskan med den röda hatten och liknande varianter, då dessa tequilasorter inte alls bjuder på den smaksensation som bättre tequila gör, något som många svenskar missat.

Musik

När man anordnar en tillställning med mexikansk tema bör även musiken återspegla detta för att sätta denna optimala stämningen för kvällen. Det kanske mest klassiska soundet från Mexiko känt ute i den vida världen är den som mariachibanden står för. Musik av denna sort är ett bra sätt för att göra den slutgiltiga inramningen för kvällen och lär uppskattas av dina gäster. Dra dock inte på för fullt direkt utan öppna med lite lägre volym och lugnare låtar när middagen väl inleds.

Posted in Mat