Förrätter

Sparris och parmesanNär det vankas trerätters så är givetvis förrätten en viktig pjäs som ska läggas mycket kärlek på. Nu behöver det ju inte alltid vara trerätters för att man ska ha förrätt, men det är då det är oftast förekommande. Här ska vi i alla fall bjuda på några av våra enklaste favoriter.

Sparris och Parmesan

En mycket enkel men god förrätt som går fort att laga. Det du behöver göra är följande: Skär bort den nedersta delen av sparrisens stjälk och stek den sedan på hög värme i cirka två minuter i endera olivolja eller smör. Om man vill kan man blanchera sparrisen i vatten en halv minut innan också för att få till den perfekta konsistensen. Salta och peppra lätt när ni steker. Efter detta lägger ni helt enkelt upp sparrisen på tallrik och lägger små tunna skivor av parmesan ovanpå sparrisen och droppar på lite balsamvinäger och extra virgin olivolja. Vill ni ytterligare förgylla denna enkla förrätt så knapersteker ni några skivor med bacon och lägger på tallriken.

Sötsur creamcheese med koriander

Om den förra förrätten var enkel och snabb så kommer här en som faktiskt är ännu snabbare! Men den är likväl god och du lagar den på detta vis:

Det är verkligen jätteenkelt detta. Du tar en burk med Philadelphia (valfri mängd) och lägger på ett fat eller i en skål. Därefter häller du sweetchilisås ovanpå detta så att det rinner ut efter kanterna. Det som nu återstår är att hacka lite färsk koriander och strö ovanpå. Avsluta med att salta lätt för att få lite extra smak till anrättningen. Detta fungerar lite som en dipp så du använder exempelvis tortillachips eller kex att äta detta till. Detta passar bäst som en ‘gående’ förrätt som alla kan ta ifrån samma fat.

Håll ögonen öppna framöver så kommer det att komma tips på fler smarriga förrätter!