Renovera ditt kök

För eller senare är det dags och renovera ditt kök. Här ges många möjligheter, i synnerhet om du bor i eget hus eller i bostadsrätt. I många småhus byggda på 1960 och 70-talet är köken små och trånga då det ofta står ett matbord i köket. Sedan man byggde dessa hus har intresset för matlagning ökat oerhört i Sverige. Därför innebär en renovering av köket också ett nytänkande om hur det ska bli funktionellt. Ta en titt online först innan du beger dig till affärerna.

Nya roliga köksmaskiner

Det nymornade intresset för matlagning kommer sig delvis av många tv-program med matlagning. I flera av dessa program lagar kockarna maten med nya redskap och maskiner. Vill du ha sådana maskiner kräver det ofta en radikal förändring av ditt gamla kök så att alla nya grejor ska få plats. Sous vide och air fryer är bara två exempel på sådana saker som tar plats.

Inspiration på nätet och på TV

Det är lätt att bli inspirerad av de skickliga kockarna som har egna kanaler på YouTube. Leif Mannerström lagar nästan bortglömd husmanskost och Markus Aujalay busar i köket med inbjudna gäster. Det blir mycket svensk mat men ibland lagar de mat med mer internationell touch som då Tareq Taylor lagar fransk husmanskost hos TV4.