Gott till kaffet

En del gillar sötsaker och andra inte, alla är vi olika och något gott till kaffet är för många ett måste. Det kan vara fråga om en enkel kaka eller någon form av tårta, mer eller mindre avancerad. Bakar du eller köper du kakor eller tårtor? Det ser nog olika ut i olika hem hur det är med kak- och tårtbakningen.

children-making-cookies-dressed-as-chefs

Det känns som om det inte bakas lika mycket hemmavid som det gjordes förr, vi kan ha fel men det är i alla fall vår känsla. Vi köper mycket färdigbakat på affären eller på konditoriet, vad det beror på kan diskuteras men det kan vara en tidsfråga. Vi har inte lika mycket tid att stå i köket och baka sju sorters kakor idag utan vår tid är begränsad och vi väljer att lägga tiden på annat.

Det finns säkert de som bakar hemma idag, men det känns som de flesta köper färdigbakat. Som tur är så finns mycket att beställa via nätet idag, så även tårtor och kakor. Postkakan har funnits länge som leverantör av tårtor online. Det hela började 1998 då Posten utlyste en tävling bland bagare i Sverige att baka en tårta som gick att skicka som vanligt brev, alltså den skulle gå att få in i ett vanligt brevinkast.

Bagaren Bo Sundström vann den tävlingen och sedan 1998 så har tårtor skickats runtom i både Sverige och världen. Dessa har utvecklats och förfinats, kvar är den klassiska Postnöten men det har tillkommit nya sorter, till alla tårtor går det att lägga till en personlig hälsning så det är en perfekt present att ge bort.