Kaffe – ett måste för många efter maten

För många av oss så är det viktigt med en kopp kaffe efter maten. Vi är ett kaffedrickande släkte är i kalla nord och det är inte bara efter maten vi gärna tar oss en kopp kaffe. Ibland kan det bli en slät kopp kaffe medans andra gånger så vill vi gärna ha något sött till.

Hur vi tillagar vårt kaffe kan se lite olika ut och i och med att vi är så många som tycker om kaffe så finns det massor med olika möjligheter till att göra vårt kaffe. Vissa väljer att köpa hela kaffebönor och maler detta själva för att få ett så bra resultat som möjligt. I och med egen malning så ka man bestämma hur pass fint man ska göra sitt kaffe. Som med mycket annat så är det en smaksak hur man vill ha sitt kaffe. Finmalet eller grovmalet beror på hur du vill att ditt kaffe ska smaka.

Ett mer finmalet kaffe gör ditt kaffe mer smakrikt då vattnet rinner igenom ett finmalet kaffe under en längre tid. Ett grovmalet kaffe gör att vattnet rinner snabbare igenom och släpper av sig mindre smak. Välj den malningsgrad som du tycker passar din smak bäst. Det kan också ha med rostningen av bönor att göra. En mörk rostad böna kan malas lite grövre då det oftast ger mer smak än vad mindre rostade bönor ger. Men som sagt det är oftast en smaksak.