Smidigare hemma i köket

Det är inte alltid lätt att hitta på vad man ska äta till middag varje dag, än svårare om man dessutom ska ha med sig lunchlåda varje dag till jobbet. Det är lätt att det går på slentrian och dålig variation på måltiderna.

home cooking

Planering är som vanligt A och O, det gäller att få in rutinerna på vad man ska äta varje vecka och att skapa en veckomatsedel kan vara ett sätt att göra det smidigare hemma i köket när man väl ska laga maten. Att man äter samma typ av mat varje vecka är inget konstigt, oftast så serverar ju restauranger ärtsoppa och pannkakor varje torsdag.

Skapa en ny matsedel ett par veckor, sedan kan vi gå tillbaka till den första eller blanda ihop från alla matsedlar och få en ny veckomatsedel. Mat som blir över från middagar kan med fördel tas med i dosa på jobbet dagen efter. Det går också att göra storkok på söndagar och planer veckans luncher under någon timme på söndag eftermiddag. För att få lite variation så kan du med fördel gå in på Matkasse Direkt och kolla upp vilken matkasse som skulle passa din familj.

Där hittar du alla matkassar som säljs online på ett och samma ställe. Med en matkasse så får du hem en kasse med mat och recept på måltider för den kasse du valt, du slipper bekymret med att fundera på vad ni ska äta, utan endast tillaga efter recept med de råvaror som följer med matkassen. Beroende på vilken typ av kasse ni beställd så kan det vara middag för 5 dagar och för fyra personer.

Posted in Mat