Planera inför bröllopet

Ringer bröllopsklockorna? Är det dags för dig eller någon du känner att ordna ett bröllop? Det är mycket som man behöver tänka på innan man gifter sig. Var ska giftermålet äga rum? Vilka är gästerna? Vem ska du gifta mig med? Den sista frågan har du förhoppningsvis redan koll på.

Använd en checklista

Det finns många checklistor som du enkelt kan hitta på nätet. De listar de viktigaste sakerna du behöver tänka på innan den stora dagen. Några exempel som är viktiga i planeringen är:

  • Sätt en budget
  • Boka lokal för bröllopsfesten
  • Beställ eller baka bröllopstårtan

Inget bröllop utan tårta

Bröllopstårtan är en oftast viktig del i bröllopet. Om du har en liten budget eller inte vill beställa din bröllopstårta från ett konditori så kan du baka den själv. Det är då viktigt att provbaka flera gånger och att göra en tårta som matchar din kompetensnivå. Det är även bra att tänka lite extra på detaljerna. Om du inte är den bästa på dekorationer finns de att köpa färdiga.

Hitta tillbehören

Om du undrar var du kan hitta bra tillbehör till bröllopet, så kan du med fördel ta en titt på nätet. På festtema.se hittar du saker till alla typer av fester, inkluderande bröllop. Där kan du bland annat hitta pynt, dekorationer och tillbehör till tårtan.