Vad är Rawfood?

Rawfood har blivit synonymt med kosthållning, hälsa och instagram-vänliga bilder som älskas av influencers. Det finns en rad av positiva hälsoeffekter, exempelvis att kroppen får i sig mängder av vitaminer, fibrer och mineraler. Men som nybörjare inom området kan det vara svårt att få grepp om konceptet och att komma igång. Denna korta artikel innehåller allt du behöver för att börja med raw food.

Är det svårt att laga Rawfood?

En grundregel är att ingredienserna kvarstår i sitt naturliga tillstånd och du aldrig upphettar dem över 40-48 °C. Som en följd av det behåller du all näring i maten. Vilket leder till att du mår bättre och får ökad energi, eftersom kroppen inte behöver lägga ner för mycket energi åt att bryta ner maten.

Var hittar jag Rawfood recept?

Att hitta något på nätet är endast en sökning bort. Från härligt gröna smoothies som tar fem minuter att tillaga, till fantastiska sallader. Det finns mängder av riktigt bra sajter som har underbara recept. Exempelvis listar Expressen massvis av enkla recept. Sist men inte minst bör du alltid se till att ha ett stort utbud av torkade rotfrukter, örter och nötter hemma. I detta sammanhang rekommenderar vi Sveriges största Rawfood butik för att införskaffa råvaror med hög kvalitet.

Posted in Mat