Mat är kärlek

Aldrig smakar mat så bra som tillsammans med ett gott sällskap och bara i lilla Sverige har vi flera belönade restauranger i världsklass, ta en weekend tillsammans med dina vänner eller någon du tycker om och njut av god mat, upplevelser och bedårande arkitektur. Alldeles för ofta söker sig ögat längre bort än vad som faktiskt är nödvändigt, och vi svenskar har en benägenhet att söka oss utomlands för ombyte och semester. Många turister har sett mer av Sverige än vad vi svenskar själva har sett, kanske är det dags för oss att börja utforska och uppskatta våra egna skatter, klenoder och kulturliv.

Besök Sverige

I Sveriges tre största städer hittar du dem trendigaste restaurangerna och här finns också ett aktivt kulturliv i form av operor, stadsteatrar, museer, attraktioner och sevärdheter. Hit kommer också de största världsartisterna. Utöver alla evenemang så är Stockholm, Malmö och Göteborg också oerhört vackert belägna städer med kusten som närmsta granne.

Östermalms Saluhall

Östermalms saluhall säljer exotiska och luxuösa delikatesser och ett besök hos dem är ett måste om du besöker Stockholm och älskar mat. Ett annat event som är väldigt populärt är Stockholm Food & Wine som arrangeras varje år, här samlas över 250 utställare och eventetet har kallats för Nordens godaste upplevelse inom mat och dryck.

Härliga Göteborg

Göteborg är väl kanske mest känt för sitt sagolika nöjesfält Liseberg, men här har du kanske en av Sveriges vackraste kuststäder. Göteborg är en glad och vacker stad med fantastiska restauranger, här trängs restauranger med mat från världens alla hörn och kanter. Men en riktig utstickare är det spanska köket El toro bravo som specialiserat sig på den utsökta kombinationen av mat och dryck, längtar du dig bort till Spanien så hittar du ingen bättre tapas i Göteborg, närmare bestämt på Drottninggatan 29. Ta dig dit du med för en oförglömlig matupplevelse.