Välkommen till Brasseriet

Bonjour allesammans!

– välkommen till din guide till det fransk-svenska köket! Vi är ett gäng matglada och restaurangintresserade vänner från Eskilstuna som kommer att dela med oss av vårt kunnande och våra erfarenheter inom mat och festupplevelser från Frankrike. Eftersom vi alla tillbringat många och långa somrar i Provence så kände vi att det var på sin plats att dela med oss av våra matäventyr och kulturupplevelser. Vi har besökt en hel del ”brasserier” i Frankrike och därför tänkte vi att vi skulle lista några trevliga ölsorter. Vi hoppas ni kommer att få nytta av våra tips inför en mysig middag eller ett festevenemang som ni är med och arrangerar. Bonjour!

Svensk mat är riktigt bra!

Vi vill också diskutera det svenska köket och svensk husmanskost. Det enkla och lättlagade tycker vi är alldeles enastående bra mat att bjuda nära och kära på. Det svenska köket är inte att förakta då det finns så mycket mer att välja på än bara köttbullar, ärtsoppa och pannkaka. Vi hoppas kunna presentera det svenska köket som rikt på variation och ett kök med ett internationellt renommé. Svensk mat är något vi skall vara stolta över!

Svårt att få nog av god öl

Under våra många besök på de franska brasserierna så lärde vi oss om de olika ölfamiljerna. Öl går att dela in i två huvudkategorier: dels den mörkare och fibrigare ”ale” och dels den ljusare variant, ”lager”, som vi i Sverige är mest vana vid. Öl är fantastiskt gott och man får aldrig nog! Vi kommer att gå igenom flera intressanta sorter ni förmodligen aldrig smakat. Skål!

Festmåltider med ”en touch av Eskilstuna”

Några få gånger om året så kanske man känner för att laga den där lilla extra festmåltiden åt familj, släkt eller vänner. Vi vill ge er inspiration och tips på goda maträtter som ni lätt kan lätt kan tillaga. Eftersom vi är uppvuxna i Eskilstuna och har jobbat många år inom restaurangbranschen så tänkte vi ge er några av de maträtter som Eskilstunas invånare fallit för. Vi kommer att varva många franska maträtter med något som vi kallar för en ”touch av Eskilstuna”. Bon appétit!

Posted in Mat