Ta bakningen till nya höjder

Älskar du att baka men skulle vilja bli ännu bättre på det? Då finns det en del saker du kan tänka på. För det första är det viktigt att du väljer ingredienser av hög kvalitet, men även att du hittar recept som är bra. Hela internet är en enda stor receptbank och många gånger kan du också se kundomdömen för de olika recepten. Oavsett om du gillar att baka matbröd, kakor eller tårtor finns det alltid rum för utveckling. Genom att ta del av tips och råd från bagare och bakbloggar kan du lära dig mycket om bakning.

Använd rätt redskap

En annan sak som är viktig när det kommer till bakning är vilka redskap du använder. Bakredskap är saker som kan hjälpa till när du bakar, så som bakmattor, bunkar, bakformar och måttsatser. Det är viktigt att du använder exakt rätt mått när du bakar för att du ska lyckas. Du kan också välja att väga ingredienserna, det brukar ge ett mer rättvisande resultat. Med rätt redskap blir det så mycket enklare att baka och på nätet finns en uppsjö av produkter för bakning. Vad sägs om roliga och annorlunda pepparkaksformar eller en sprits med många, spännande mönster att erbjuda?

Baka vackra tårtor

En sak som är säker när det kommer till bakning är att övning ger färdighet, ju mer du bakar desto större är chansen att du lyckas. Någonting som alltid går hem vid alla typer av firande är tårta. Ica ger dig tips på flera olika tårtor som du kan baka. Börja med en som du tycker verkar enkel och jobba dig sedan uppåt. När det kommer till tårtdekoration är det enbart din fantasi som sätter gränserna. Gör fina figurer i sockerpasta, använd frukt eller spritsa snygga gräddmönster. Baka så mycket du kan för att lära dig och bjud hela grannskapet på godsaker.