Ordna det bästa barnkalaset

Att ordna ett barnkalas kan vara riktigt roligt så länge du planerar för vad som ska ske. Det är också viktigt att tänka på vad barnet i fråga tycker om för att göra det riktigt bra. En mycket viktig del av kalaset är inbjudningarna. En spännande inbjudan gör barnen mer spända inför kalaset. Om du ska ha ett kalastema är det till exempel en bra idé att ha inbjudningskort i samma tema. Tänk också på att skriva plats och tid, samt om föräldrar ska vara med eller inte. Ange också ett sista datum för att meddela om man kommer eller inte.

Välj ett roligt tema

Att ha ett temakalas är nästan alltid lyckat när det kommer till barnkalas. Eftersom det är en familjemedlem du fixar kalaset åt är du väl medveten om vad som älskas och kan därmed välja ett tema utifrån det. När du sedan valt tema behöver du skaffa kalasprylar, det finns mycket att välja på online. Många gånger kan du välja ett tema i butiken och sedan enbart se saker som tillhör det temat. Exempel på omtyckta teman är prinsessor, dinosaurier, katter och fotboll. Om barnet är lite äldre kanske ett Batman- eller Harry Potter-tema är en bättre idé, du känner barnet bäst!

Ska ni ha planerade lekar?

Ett utmärkt sätt att få kalaset att flyta på och vara roligt är genom att erbjuda lekar till barnen. Vilka lekar som ska lekas beror förstår på vilken ålder barnet i fråga är. Hela havet stormar är en populär lek på barnkalas, detsamma gäller för sätta knorren på grisen som också brukar locka till skratt. Om barnen är lite äldre kan en danstävling vara ett roligt inslag, tänk dock på att inte göra för stor grej av att vinna då en del barn har svårt att hantera att förlora. Rådfråga gärna barnet vilka lekar som skulle passa på kalaset.